Lampyrerna

Lampyrerna
I Sebastian Rooks bok, Lampyrerna, möter man Emily, Ben och Jack som är helt vanliga ungdomar i London och är bästa vänner. Men en kväll när kompisarna är vid kyrkogården och ska lägga blommor på Bens pappas grav så ser dem en död människa gräva sig ut ur sin grav. Den döda människan hade blivit enorm och man såg inget skinn, bara muskler och skelettet. Människan såg ut som en vampyr men han var mycket större och lät konstigare.
Vännerna får reda på att det är en lampyr och att lampyrerna har plågat Polen i flera hundra år. Dom gör allt dom kan för att stoppa dem men vännerna inser fort att lampyrerna är för starka och det blir bara mer och mer utav dom. Boken utspelar sig i London år 1850 i en rik del av huvudstaden. Emily och Ben är syskon men dom har inga problem med att komma överens. Jack var en hemlös pojke som blev adopterad av Bens och Emilys familj.

Jag tycker att boken var väldigt spännande för att författaren skrev så att man inte ville lägga ifrån sig boken. Författaren beskrev allting detaljerat. Ett exempel är ”Ben tittade på blodroskvisten under Jacks. Den var vissen och torr, men dess krökta taggar var omisskännliga. En enda rispa av den var dödlig för en vampyr”. Boken är till ungdomar som är mellan 11 och 15 år.

1 kommentar:

  1. Det verkar vara en spännande bok!

    Jag har skrivit ett omdöme i Unikum. /L

    SvaraRadera